Veiko de fjord

Vorig jaar hebben wij onze kudde uitgebreid met een 3-jarige fjord genaamd Veiko van ’t Vene.

Inmiddels is de puber 4 jaartjes jong. En wat voor puber! Hij staat met alles in zijn mond, zwepen, longeerlijnen, sproeiende tuinslangen, maakt niet uit. Hij is ook niet snel onder de indruk van iets, maar ook niet van iemand.

En dat is dus nog best een uitdaging. Veiko vindt zichzelf de knapste, en wil dat graag aan je laten zien. En ook dat je dat niet over het hoofd ziet. Hij staat zo dichtbij, dat je alleen hem nog maar kan zien. Letterlijk met zijn neus tegen de jouwe. Daar was dus wel werk aan de winkel. Want een paard die over je heen loopt, is niet schattig, die is voor ons mensen gewoon gevaarlijk.

Als snel draaide ik het om, want waarom was ik voor deze ruige vent gevallen? Hij liep gewoon over me heen, had geen ontzag voor me, en ging over al mijn grenzen heen. Mmmmmm…………..

Daar zat voor mij een enorm leerproces, alleen voor mij. Dat valt even niet mee. Ik geef dus mijn grenzen niet duidelijk aan, daar kan ik nog wat leren. Dus vanaf dag 1 dat Veiko bij ons was, ben ik daarmee aan de gang gegaan.

Oefenen, oefenen, oefenen, ik trek een denkbeeldige lijn om me heen, en als hij niet stopt voor die lijn, dan maak ik mij groot. Nou, mijn armen waren te kort! Dat moest wel anders. Inmiddels kan ik hem naar achteren bewegen op het zwaaien van 1 vinger!! Kost wat oefening, maar het is mij gelukt.

Gelukkig hele goede hulp gehad van Fiona Riedel van Freestyle Noord Holland, zij heeft mij grondwerk lessen gegeven samen met Veiko. En zij heeft ons veel geleerd.

Veiko zet ik heel soms ook in voor de coaching. Meestal met pubers die hun grenzen mogen leren aangeven. En waar lopen die grenzen dan? Veiko kan hier heel goed mee helpen, hij ziet nergens een grens. Hij leert je het met liefde, en af een toe een zetje van zijn neus.

Veiko de onbegrensde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *